Blúzky, Košele, Tuniky

Blúzky, Košele, Tuniky

Ženská móda vám umožňuje vytvárať desiatky rôznych štýlov oblečenia pre každú príležitosť. Vo väčšine z nich budú ústrednou súčasťou outfitu dobre zvolené dámske blúzky. Dámska blúzka musí mať správny strih, ale zároveň plniť funkcie pohodlného nosenia, v ktorom sa budeme cítiť výnimočne počas celého dňa.

Dámske blúzky - strihy, štýly a strihy

Dámske blúzky sú väčšinou klasickou záležitosťou. Symetrické, s pomerne dlhším rukávom, bez obzvlášť bohatých dekorácií. Tento strih je však v dnešnej dobe spojený predovšetkým s pracovným office štýlom. Mnoho žien každý deň hľadá v obchodoch s dámskym oblečením niečo viac vymysleného. Asymetrické blúzky, vyrobené z látok zafarbených živými farbami alebo s dodatočnou výšivkou, dekoráciami alebo doplnkami. Tieto zložitejšie a menej typické štýly sa pomaly využívajú aj v dress code v kancelárií.

 Veľká časť blúzok sa nosí v ešte voľnejšom štýle. Niekedy dokonca vyzerajú skôr ako tričká ako klasické blúzky, ktoré boli skôr súčasťou elegantného, ​​ako úplne ležérneho outfitu. Tento prístup má však množstvo výhod. V prvom rade vám dáva príležitosť vytvoriť nové súpravy oblečenia. V kombinácii s ďalším oblečením, ktoré má predajca dámskeho oblečenia vo svojej ponuke. Tiež budovanie štýlov, vďaka ktorým sa budete v práci cítiť menej formálne alebo elegantnejšie každý deň. Odklon od nudnej a šablónovej klasiky umožnil mnohým dámam osviežiť imidž. Vidieť niektoré riešenia, ktoré sa predtým považovali za príliš extravagantné.

 

Materiály a spracovanie dámskych blúzok

Dámy dnes pri výbere blúzok rozhodne dbajú na kvalitu viac ako kedysi. Donedávna záležalo iba na všeobecnej estetike, ale dnes každý výrobca dámskeho oblečenia alebo predajca tvorí svoju ponuku tak, aby existovali blúzky z vhodných materiálov. Čo znamená „vhodné“? Môžete si kúpiť blúzky vyrobené z prírodných vlákien. Teplá bavlna alebo vlna (aj keď táto sa používa na šitie blúzok skôr sporadicky). Môžete si zvoliť ľahké, ale nie vždy dobre priedušné syntetické tkaniny. Môžete si tiež kúpiť blúzku zo zmesi rôznych druhov vlákien, ktoré poskytujú ľahkosť, priedušnosť a zároveň zabraňujú rozťahovaniu alebo vyblednutiu odevu. Návrhári dámskych blúzok vždy buduje svoje kolekcie na základe mnohých rôznych materiálov, čo sa navyše mení podľa sezóny. Zimné a letné kolekcie budú najčastejšie vyrobené z látok rôzneho zloženia a gramáže.